Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Welk niveau eHerkenning is nodig?

Er zijn vijf verschillende niveaus als het op eHerkenning aan komt. Dat zijn: EH1, EH2, EH2+, EH3 en EH4. Het is afhankelijk van het gebruik welk niveau nodig is. De meer dan 1.000 organisaties die in Nederland inloggen met eHerkenning aanbieden kiezen namelijk elk hun eigen minimale niveau.

Wanneer je als ondernemer eHerkenning met niveau EH3 kiest kun je uiteraard ook bij organisaties die met EH1 of EH2 werken inloggen. Kies dus voor het hoogste niveau dat je ergens nodig hebt.

Meest voorkomende Niveau: EH3

Het niveau EH3 wordt door steeds meer overheden en instanties vereist. Zo werken grote organisaties zoals UWV, SVB, Belastingdienst, RDW en BKR allemaal met niveau EH3.

Bekijk het niveau per dienst

Op deze pagina kun je gemakkelijk de diensten opzoeken die je wil gebruiken. Zoek bijvoorbeeld op Haarlem en je ziet dat de Gemeente Haarlem betrouwbaarheidsniveau EH2 vereist, zoek vervolgens op Belastingdienst en je ziet dat de meeste onderdelen niveau EH3 vereisen.

Volgens Z Login gaat eHerkenning niveau EH3 de standaard worden, bij twijfel raden we je dan ook aan voor EH3 te kiezen. Mocht je toch voor EH1 of EH2 kiezen dan kun je later altijd upgraden, daar zitten echter wel weer extra kosten aan verbonden.