Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

eHerkenning Niveau 4

Het meest geavanceerde niveau wat mogelijk is op het gebied van eHerkenning: Niveau 4. In de praktijk lijkt dit nog niet veel gebruikt te worden door organisaties. Wij vonden begin 2021 maar een handvol organisaties die ‘mede’ gebruik maakte van deze hoge eIDAS beveiliging.

Bij EH4 is er sprake van een PKI certificaat die additioneel nodig is bij de inlogmethode. Deze aanvraag is lastig volledig online te realiseren, er is dus offline ook werk benodigd om EH4 te realiseren.

In de praktijk wordt EH4 nog niet veel gebruikt, wij laten het vanzelfsprekend weten als dit verandert. Dit komt mede doordat EH3 langzaam een beetje de standaard begint te worden.

Verschil tussen EH3 en EH4

EH4 heeft ten opzichte van EH3 extra ingebouwde veiligheidsmaatregelen in de inlogmethode (PKI-certificaat) en controle van bevoegdheden (check persoonsgegevens van zowel de wettelijk vertegenwoordiger als van de beheerder van machtigen door fysieke verschijning en legitimatie aan de hand van een origineel identiteitsbewijs). De combinatie tussen deze certificaten en de fysieke verschijning maakt dit tot het hoogste niveau van eHerkenning.

Was This Article Helpful?

0
Related Articles