Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

eHerkenning Niveau 2+

Om het allemaal nog net iets complexer te maken bestaat er naast eHerkenning niveau 2 ook een niveau 2+ ( Wist je dat het oorspronkelijke doel van eHerkenning (Your Europe) is om alles juist makkelijker te maken? Vaak bij de overheid toch wel een grote uitdaging om dingen makkelijk te maken.. )

Als je het kort door de bocht wilt uitleggen wat je als bedrijf of ondernemer moet nemen is niveau 2 van eHerkenning al achterhaald en zou je eigenlijk minimaal nog maar voor EH2+ moeten gaan.

Afijn wat is eHerkenning Niveau 2+ Precies?

Het enige verschil tussen EH2 en EH2+ is 2-factor authenticatie. Iets wat voor vele gebruikers van Gmail ed. al normaal is en dus eigenlijk nu ook steeds meer gebruikt wordt in dit soort omgevingen:

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingssysteem dat twee verschillende vormen van identificatie vereist om toegang te krijgen tot iets. Twee factor authenticatie kan worden gebruikt om de beveiliging van een online account, een smartphone of zelfs een deur te versterken. Lees meer over:

Waar kan je eHerkenning Niveau 2+ Precies voor gebruiken

  • Alle diensten waar eHerkenning niveau 1, 2 of 2+ wordt gevraagd (en dus niet EH3)
  • Al je op gebied van de overheid kijkt is EH2+ afdoende voor 80% van de communicatie met overheidsdiensten. Al zijn er vele grote spelers die minimaal EH3 vereisen.
  • Op gemeentelijk niveau en als u moet communiceren met Provincies en waterschappen is EH2+ vaak afdoende.
  • Private organisaties willen in veel gevallen minimaal EH3. Dus als u verwacht veel in contact te treden met andere bedrijven via deze eHerkenning dan moet u minimaal toch echt aan EH3 voldoen.

Was This Article Helpful?

1
Related Articles