eHerkenning Kosten – Overzicht van de Tarieven (2020)

Om eHerkenning te gebruiken dient er een abonnement te worden afgesloten bij één van de zes erkende leveranciers. Deze zes bedrijven bieden vergelijkbare diensten aan maar hanteren andere voorwaarden en andere tarieven.

Op deze pagina zetten we de verschillende kosten van eHerkenning overzichtelijk op een rij. Afhankelijk van het niveau dat je nodig hebt kun je zo zien bij welke leverancier je het goedkoopste uit bent.

Kostenoverzicht

Niveau:EH1EH2EH2+EH3
(meest gekozen)
EH4
Digidentity €9 n.v.t. €21 €41 €72
Reconi €5,95 €18 €23,95 €43 €45
Connectis€5€17€21€45€45
KPN€20€20€20€45€55
QuoVadis€5,25€20,50€22€45€45
Z Login€5€20€21€45€45

* Deze tarieven zijn op basis van een 1-jarig abonnement en exclusief BTW
* Tarieven zijn het laatst gecontroleerd op 22-01-2020

Korting

Bovenstaande tarieven zijn op basis van een 1-jarig abonnement. Echter al deze aanbieders bieden een korting aan wanneer klanten gelijk een abonnement van 3 of zelfs 5 jaar afsluiten en dit vooraf betalen. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 60%.

Extra kosten

Het komt voor dat er door eHerkenning leveranciers extra kosten in rekening worden gebracht.

Extra kosten Beheermodule

Bij enkele aanbieders zoals Digidentity en Reconi is de beheermodule gratis, bij andere aanbieders worden er wel extra kosten berekend. Zo rekenen KPN en Quo Vadis minimaal €15 en is het tarief bij Z login €25 eenmalig plus een bedrag per jaar dat afhankelijk is van het niveau en aantal vestigingen.

Extra kosten Spoedprocedure

Een aanvraag kan zeker met de huidige drukte soms wel weken duren. Daarom bieden de leveranciers een spoedprocedure aan. De kosten van deze spoedprocedure is bij KPN, Quo Vadis, Connectis, Z login en Reconi €50.

Eenmalige kosten

Ten slotte zien we ook nog af en toe ‘eenmalige kosten’ voorbij komen, dit lijken een soort afsluitkosten of opstartkosten. Zo brengt Connectis €25 eenmalige kosten in rekening bij het afsluiten van EH4, dit is om EH4 te koppelen aan het PKIoverheid certificaat. Quo Vadis doet dit ook. Bij Digidentity zijn er €17,50 aan eenmalige kosten voor een face-to-face controle bij niveau EH4.

Uit dit overzicht van de actuele tarieven en eventuele extra kosten blijkt dat het goed loont om te vergelijken en vooraf precies te bedenken welk niveau u voor hoeveel medewerkers gaat gebruiken. Zeker wanneer er gekozen wordt voor een abonnement met langere looptijd is het handig vooruit te kijken. Zo is namelijk de verwachting dat EH1 deze zomer helemaal gaat verdwijnen en dat EH3 de standaard voor de meeste overheidsinstanties gaat worden, het is zonde als u dan net EH1 of EH2 voor 3 jaar vooruit heeft betaald.

GERELATEERDE ARTIKELEN: